Україна і світ

Російських дзюдоїстів не буде на Олімпіаді-2024: що відомо

Російських дзюдоїстів, які виступають як “нейтральні”, не буде на літній Олімпіаді-2024 у Парижі, попри те, що МОК допустив чотирьох атлетів із РФ у цьому виді.

Дзюдоїсти з РФ пропустять Олімпіаду-2024

Таке рішення ухвалили у Федерації дзюдо Росії, заявивши, що на Ігри-2024 у Париж не поїде жоден російський дзюдоїст через “принизливі умови”.

На сайті МОК зазначено, що у дзюдо Росія мала 12 квотних місць (7 для чоловіків та 5 для жінок) для “нейтральних” спортсменів з паспортом РФ. Але успішну перевірку пройшли лише четверо атлетів: по два чоловіки та жінки.

Зараз дивляться

У дзюдо з нейтральним паспортом МОК допустив таких атлетів: Махмадбек Махмадбеков, Валерій Ендовіцький, Еліс Старцева та Далі Лілуашвілі.

Станом на зараз участь в Олімпіаді у Парижі підтвердили 20 “нейтральних” спортсменів. Ще 16 отримали запрошення, однак участь ще не підтвердили.

Раніше МОК допустив до Ігор-2024 десять “нейтральних” тенісистів, серед яких Дмитро Медведєв та фанатка самопроголошеного президента Білорусі Аріна Соболенко.

Втім, остання заявляла, що не поїде на Олімпіаду. Також відмовився від участі Андрій Рубльов. Після цього МОК провів додаткову перевірку та допустив ще двох росіян у тенісі Павло Котов та Анна Калінська.

Джерело: Медуза

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-29 16:45:19

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин