Україна і світ

Звернення Зеленського – від 1 липня 2024 року ВІДЕО ОНЛАЙН

Фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський очікує, що липень “може принести Україні ще більше сили”, зокрема у захисті неба та в наближенні реальної безпеки для нашої країни.

Про це він сказав у вечірньому зверненні у понеділок, 1 липня.

Звернення Зеленського 1 липня

Президент розповів, що заслухав доповіді головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського та начальника Генштабу Анатолія Баргилевича. Перш за все йшлося про ключові фронтові напрямки: Покровський, й інші на Донеччині та Харківщині.

Зараз дивляться

— Також обговорили деякі наші принципові рішення – кроки, які готуємо, щоб окупант втрачав більше своєї логістики, більше техніки, більше своїх надій розширити війну. Для Росії все це повинно закінчитися програшем, і тільки так програє сама ідея війни проти України, – сказав президент.

Він додав, що Україна робить все для цього зброєю та дипломатією, зазначивши, що процеси йдуть пліч-о-пліч.

Крім того президент провів кілька нарад із міжнародниками – були обговорені плани на липень.

Зеленський додав: Цей місяць може принести Україні ще більше сили, зокрема в захисті неба та в наближенні реальної безпеки для нашої країни. Чітко бачимо, що маємо реалізувати в перемовинах із партнерами, передусім американськими.

Також глава держави зустрівся з делегацією Конгресу – двопартійною делегацією Палати представників. Президент наголосив, що перемога у війні, яку розв’язала РФ можлива не лише за умови нашої сміливості, але й сміливості партнерів.

— Далекобійна зброя, винищувачі для України достатньої якості та кількості, більше систем ППО – це те, що впливає на весь хід цієї війни і має впливати виключно в наших інтересах – у спільних інтересах усіх народів, які цінують життя і хочуть мирного світу. І це буде. І для цього потрібне американське лідерство, – зазначив він.

За словами президента, Україна готує подальші спільні кроки з партнерами у Європі, і наступні місяці мають показати прогрес у наближенні України до Євросоюзу. Також глава держави анонсував нові двосторонні безпекові угоди з партнерами.

Зеленський також поінформував про розмову з президентом Гамбії, якому подякував за участь представника цієї країни в першому Саміті миру та за підтримку комюніке Саміту.

Війна в Україні, Володимир Зеленський

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-01 20:07:42

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин