Україна і світ

Мирний план Трампа – Зеленський закликав викласти зараз

Фото: Факти ICTV

Глава держави Володимир Зеленський вважає, що якщо кандидат у президенти США Дональд Трамп має реальний план припинення війни, він має показати його вже зараз.

За його словами, Україна має право знати, на що їй розраховувати та усвідомлювати ризики для власної незалежності.

— Якщо Трамп знає, як закінчити цю війну, він має сказати нам про це сьогодні… Якщо є ризики для української незалежності, якщо ми втратимо державність – ми хочемо бути готовими до цього, ми хочемо знати, – пояснив український гарант.

Зеленський додав, що військова техніка від американських союзників надто довго надходить на фронт, і він готовий зустрітися з Трампом та його командою.

Зараз дивляться

— Вони не можуть планувати моє життя, життя наших людей та наших дітей. Ми хочемо зрозуміти, чи буде у нас у листопаді потужна підтримка США, чи будемо зовсім одні, – резюмував глава держави.

Війна в Україні – позиція Трампа

Дональд Трамп у своїй передвиборчій кампанії неодноразово заявляв про пріоритет закінчити війну в Україні у статусі президента США.

Згідно з повідомленням співробітників його штабу, політик зробить все необхідне для відновлення миру та зміцнення американської сили та стримування на світовій арені.

У пресі звучали версії, що Трамп у разі свого переобрання скоротить або зовсім припинить постачання військової допомоги Києву, але потім вони були спростовані.

Джерело: Bloomberg

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-03 18:06:00