Україна і світ

Відстрочка від мобілізації: скільки українців її отримали

На сьогодні близько 600 тис. осіб мають чинну відстрочку від призову.

Про це пресслужба Мінекономіки повідомила на запит Радіо Свобода.

– Відповідно до наказів Мінекономіки на сьогодні близько 600 тисяч осіб мають чинну відстрочку від призову, – йдеться у відповіді.

Бронювання військовозобов’язаних: як відбувається

Зазначається, що від початку повномасштабної війни Міністерство економіки ухвалило близько 31 246 наказів про бронювання військовозобов’язаних за підприємствами, установами чи організаціями, з них приблизно 16 297 є чинними.

Зараз дивляться

Як пояснюють у відомстві, бронювання здійснюється у відповідному порядкупід час воєнного стану, який затвердив Кабінет міністрів 27 січня 2023 року.

Водночас у міністерстві вказують на те, що документ передбачає різні терміни відстрочки, відтак “загальна кількість заброньованих постійно змінюється”.

Зокрема, порядок бронювання визначає різні терміни дії відстрочки для різних категорій військовозобов’язаних, наприклад:

  • в межах строку проведення мобілізації;
  • на строк дії контракту на поставку товарів, виконання робіт і надання послуг, необхідних для забезпечення потреб Збройних Сил або інших військових формувань;
  • 12 місяців;
  • на термін дії строку договору або строку, на який військовозобов’язаного було обрано або призначено.

Крім того, порядок регламентує процедуру анулювання відстрочки на підставі обґрунтованого подання органу державної влади, іншого державного органу, місцевого самоврядування, або ж підприємства, установи та організації.

Війна в Україні, Мобілізація

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-06 00:09:04