Україна і світ

Варення з томатів з м’ятою: рецепт та секрети приготування

Відомо багато рецептів варення із фруктів та ягід. Шеф Євген Клопотенко пропонує додати незвичайний рецепт – варення з томатів та м’яти.

Воно має напрочуд освіжаючий ефект, а намазувати його можна на круасани або брускетти до сніданку. Також варення з томатів та м’яти буде чудовим соусом до страв із м’яса та запечених овочів.

Як приготувати варення з томатів з м’ятою

На 700 г готового варення:

  • 1 кг томатів
  • 500 г цукру
  • 20 г листочків м’яти (приблизно 7-10 гілочок)
  1. Підготуйте томати. Помийте їх, обсушіть, розріжте на дві частини і виріжте плодоніжку. Поріжте томати великим кубиком. За бажанням, щоб отримати ніжнішу консистенцію варення, можете попередньо зняти шкірку з овочів. Зробіть хрестоподібні надрізи і опустіть їх у окріп. Через хвилину обережно зніміть шкірку та поріжте.
  2. Покладіть подрібнені томати в каструлю з товстим дном. Додайте|добавляйте| цукор, поставте його на середній вогонь і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть протягом 20 хвилин, періодично помішуючи. Коли з’являтиметься пінка, прибирайте її ложкою.
  3. Помийте 7-10 гілочок м’яти, обірвіть листочки і подрібніть ножем. За кілька хвилин до приготування додайте листя м’яти в каструлю з томатами і добре перемішайте.
  4. Розкладіть варення по стерилізованих банках і закрийте кришками. Залишіть їх охолоджуватися за кімнатної температури, потім переставте в прохолодне місце. Томатне варення можна зберігати до 1 року.

Якщо відкрили банку, поставте в холодильник та використовуйте за два тижні.

Джерело: Євген Клопотенко

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-05 21:52:08