Україна і світ

Наливка з червоної смородини без горілки – смачний рецепт

Наливка з червоної смородини – легкий алкогольний напій, який має приємний кисло-солодкий смак та насичений колір.

Хоч приготування напою потребує трохи часу, проте результат вас точно приємно здивує. Як зробити наливку з червоної смородини без горілки, читайте в нашому матеріалі.

Наливка в червоної смородини: рецепт

Червона смородина містить багато вітамінів і антиоксидантів, тому наливка стане не лише приємним додатком до святкового столу, а й корисним напоєм. Звісно, при вживанні в розумних кількостях.

Що знадобиться:

  • Червона смородина – 1 350 г.
  • Вода – 200 мл.
  • Цукор – 550 г.

Як готувати:

  1. Спершу потрібно зібрати/купити червону смородину. Потім ягоди ретельно промити та перебрати (гнилі, мʼякі та зіпсовані використовувати не варто).
  2. Далі смородину пересипаємо в банку, але пильнуйте, щоб ягоди не доходили до верху ємності.
  3. Засипте смородину цукром. Кількість цукру можна легко розрахувати – на 1 кг ягоди вам знадобиться 400 г.
  4. Тепер за допомогою деревʼяного товкача чи лопатки починайте розминати смородину. Коли ягоди пустять сік, додайте склянку води. Ретельно перемішайте смородину та знову потовчіть ягоди.
  5. На горлечко банки натягніть медичну рукавичку та зафіксуйте. Зробіть маленьку дірочку в пальці, щоб вуглекислий газ міг виходити.
  6. Банку зі смородиною поставте у сонячне місце на 3-5 днів, а потім переставте в тепле світле місце на 2-2,5 місяця.
  7. Після цього процідіть наливку через марлю та перелийте в пляшки. Смородинова наливка готова!

Можна починати дегустацію та насолоджуватись смаком.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-05 19:28:11