Україна і світ

Укренерго не проводитиме виміри споживання у липні, світло виключатимуть протягом двох тижнів

З 9 до 24 липня НЕК Укренерго не проводитиме вимірювання фактичного рівня споживання у кожній області. Тому графіки відключення світла діятимуть протягом цих двох тижнів без винятків.

Графіки відключення світла в Україні

Завтра, 9 липня, обмеження діятимуть протягом доби для всіх регіонів України, повідомили в Укренерго.

За прогнозом, з 05:00 до 14:00 обленерго застосовуватимуть дві черги графіків відключень, з 16:00 до 22:00 – чотири черги графіків відключень, в інші години – три черги.

Зараз дивляться

Раніше Укренерго планувало провести вимірювання фактичного рівня споживання, тому відключення світла мали скасувати для кожної області у конкретний день протягом цих двох тижнів.

Причина скасування – значний дефіцит потужності в енергосистемі та зростання споживання через спеку, зазначили в Укренерго.

Тому Укренерго скасовує проведення вимірів у вказаний період. В таких умовах обленерго не зможуть дотримуватися принципу рівномірності обмеження споживання, зазначили в компанії.

Водночас в Укренерго анонсували, що режимні виміри в літній період будуть проведені пізніше, коли дозволятиме ситуація в енергосистемі та знизиться температура повітря.

Проведення вимірів необхідне для чого, щоб більш рівномірно та точно забезпечити розподіл наявної в системі потужності між регіонами, пояснили в НЕК Укренерго.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-08 18:07:07