Україна і світ

Зручність і потужна дія: як користуватися капсулами для прання


Досить цікавою альтернативою для прання речей з-поміж різноманіття порошків та різних засобів є спеціальні капсули. Як ними користуватися – про всі особливості читайте у матеріалі на Фактах ICTV.

Капсули для прання: як користуватися

Легкість у застосуванні робить капсули must have у пранні речей. Їх зручно заправляти у машинку, а активна формула, завдяки вищій концентрації активних елементів, працює ефективніше. До того ж, вони продаються в невеликих охайних коробках.

Проте є один суттєвий мінус – капсулу не радять, наприклад, розділяти навпіл, тож вони навряд чи підійдуть для щоденного прання невеликої кількості одягу.

Отже, як правильно використовувати капсули для прання. Зауважимо, що одна капсула точно розрахована на заповнений барабан і легко впорається з будь-якими побутовими плямами. Далі поговоримо про основні правила застосування цього засобу.

  • Додаємо до барабана

Капсули не слід поміщати туди, куди ви засипаєте або заливаєте основний порошок, бо там вони не розчиняться нормально.

Це основна відмінність цих чудодійних таблеток від звичних нам засобів для прання. Тож додавайте їх безпосередньо в барабан.

  • Оптимальна температура

Капсули не дуже підходять для прання тендітних речей у делікатному режимі за низьких температур. А все тому, що для розчинення цих гранул потрібно, щоб було не нижче 30°C.

Краще обирати програму відповідно до вказівок на пакованні та рекомендацій щодо догляду за вашими речами.

  • Спочатку капсула – потім одяг

Додайте капсулу ближче до задньої стінки порожнього барабана і лише потім завантажуйте одяг.

До речі, розкривати капсули вручну не радять – агресивний засіб здатен пошкодити шкіру. До того ж, таблетку можна брати виключно сухими руками.

А все через те, що капсула покрита водорозчинною оболонкою. Саме з цієї причини зберігати упаковку варто у сухому місці.

  • Стежте за кількістю речей

Не варто перевантажувати пральну машину, зберігайте десь 10 сантиметрів зверху.

Далі вмикайте пральну машинку в потрібному вам режимі та починайте прання.

Капсули для прання: яку кількість використовувати та чому залишаються на одязі

Вага капсули – 25 грамів. Окрім власне мийного засобу всередині окремих відсіків можуть міститися кондиціонер, засіб для виведення плям, відбілювач тощо.

Дозування: одна капсула для 4-6 кг білизни; дві капсули – для 6-9 кг прання.

Зазвичай достатньо однієї капсули для прання речей у машинці. Проте радимо ознайомитися з інструкцією, там буде вказано необхідну кількість.

Пральна машина, прання

Фото: Pexels

Інколи виникають неприємні ситуації, як-от залишки мийного засобу на речах після прання. Це сигнал про те, що капсула розчинилася не повністю. У такій ситуації важливо якомога швидше перепрати одяг, не додаючи засобів.

Чому капсули для прання залишаються на одязі

Це може відбуватися з декількох причин. По-перше, можливо, ви завантажили до барабана занадто велику кількість речей. Справа у тім, якщо у ньому немає місця, то у капсули немає шансів розчинитися.

По-друге, низька температура прання також є чинником того, що таблетка не розчиниться. Наприклад, ті ж 30°С делікатного режиму не дозволять капсулі “спрацювати”.

По-третє, капсула може не розчинитися, якщо ви обрали короткий цикл прання. Вона в процесі просто не встигає під впливом води це зробити.

Як обрати капсули для прання

Якщо не любите стійкий аромат білизни після прання, обирайте таблетки без кондиціонера або з нейтральним ароматом. Для надмірно забруднених речей зі старими плямами купуйте капсули з активним засобом для виведення плям. Що більше кількість капсульних таблеток в упаковці, то вигідніше обходиться одне прання.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

До речі, на ринку представлено кисневий порошок-відбілювач, що є альтернативою звичайним засобам, які часто можуть не справлятися із сильними забрудненнями одягу. Як його використовувати читайте у матеріалі Фактів ICTV.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-06 13:53:48