Україна і світ

Марін Ле Пен у разі перемоги виступатиме проти ударів по РФ французькою зброєю

Лідер ультраправої партії Національне об’єднання Марін Ле Пен у разі отримання більшості у парламенті домагатиметься скасування дозволу для України на атаки по території Росії далекобійною зброєю, яку надала Франція.

Про це вона заявила в інтерв’ю CNN та додала, що також виступатиме проти можливого відправлення військ в Україну, про що раніше заявляв президент Еммануель Макрон.

– Якщо Еммануель Макрон хоче відправити війська в Україну, а прем’єр-міністр проти, то ніяких військ в Україні не буде. Останнє слово за прем’єр-міністром, — говорить вона.

Крім того, Ле Пен зауважила, що її єдина “червона лінія” щодо України — це “запобігання перетворенню” Франції на “співучасника” війни за допомогою використання французьких ракет великої дальності проти цілей на російській території.

Зараз дивляться

Дострокові парламентські вибори у Франції

Еммануель Макрон призначив дострокові вибори, які проходять у два етапи – 30 червня та 7 липня. І, згідно з результатами екзитполів, у першому турі парламентських виборів у Франції впевнено перемогла ультраправа консервативна партія Національне об’єднання, яку очолює Марін Ле Пен.

Однак другий тур виборів, який запланований на 7 липня, може радикально змінити ситуацію.

Після першого туру парламентських виборів у Парижі спалахнули масштабні протести проти перемоги партії Марін Ле Пен. На вулиці міста вийшли десятки тисяч невдоволених людей.

За словами прем’єра Франції Габріеля Атталя, у разі перемоги ультраправих сил на парламентських виборах у Франції допомога озброєнням Україні від Парижа може значно скоротитися.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-05 23:32:06