Україна і світ

Яке сьогодні свято – 6 липня 2024: день ангела, прикмети та що не можна робити

Сьогодні, 6 липня, у світі відзначають День кардіолога та День поцілунку. Православні віряни згадують святого Сисоя Великого.

Факти ICTV дізналися більше про свята та події цього дня, а також про іменинників, прикмети та заборони, пов’язані із ним.

Яке сьогодні свято – 6 липня 2024 року

Цього дня православна церква вшановує памʼять святого Сисоя Великого. Він був ченцем-відлюдником та жив у печері в єгипетській пустелі. Йому приписують вислів про покаяння, згідно з яким Бог має простити людину, яка щиро визнала свої гріхи, протягом трьох днів. Перекази описують святого як чудотворця, що міг навіть воскрешати мертвих.

Зараз дивляться

Який сьогодні, 6 липня 2024, день в Україні

Щороку на першу суботу липня припадає Міжнародний день Дніпра, що має нагадати про роль та значущість найбільшої річки України в житті людей та для екосистеми. Дніпро забезпечує нас питною водою, дозволяє зрошувати поля, виробляти електроенергію та користуватися ним для перевезення вантажів. Зараз оспівана багатьма поетами ріка потерпає через війну та екологічні катастрофи, які спричиняють загарбники, тому потребує особливої уваги.

Хто святкує день ангела 6 липня

На цю дату припадають іменини тих, кого звуть Олександр, Олексій, Василь, Іван, Макар, Микола, Павло, Семен, Тимофій, Ян та Антоніна.

Що не можна робити 6 липня 2024 року

Мамам слід утриматися від образ та принижень в бік дітей, щоби не створити проблем у майбутньому. Також не можна спати під світлом Місяця, щоби він не забрав енергію, зокрема в жінок.

Астрологи наполягають на утриманні від сексу, алкоголю та перебуванні у темних приміщеннях. Не можна носити прикраси, що вироблені з тварин – їхніх рогів та кісток. Енергетично 6 липня вважається днем кармічної розплати за погані вчинки.

Що можна робити сьогодні

Запаліть свічку та дайте їй згоріти, щоби очистити енергетику. Цього дня добре займатися господарськими справами. Давні українці вірили, якщо зранку походити по росі на траві або вмитися нею – будеш здоровим та гарним.

Народні прикмети на 6 липня 2024

  • Рясна роса обіцяє гарний врожай огірків та горіхів.
  • Якщо листя на деревах почало жовтіти, осінь та зима не забаряться.
  • Дощовий день загрожує неврожаєм та такою погодою на наступні пʼять днів.
  • Ранковий туман – чекайте похолодань.
  • Місяць зеленкуватого відтінку віщує дощі, білого – прохолоду, але без опадів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-06 05:36:04