Україна і світ

Щонайменше 177 українців загинуло у в’язницях РФ після повномасштабного вторгнення- Коордштаб

Фото: Getty Images

Щонайменше 177 українських військовополонених загинули у російському полоні після повномасштабного вторгнення Москви на територію України.

Про це заявила представниця Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Міністерства оборони України Вікторія Цимбалюк виданню Politico.

Скільки українських воїнів загинули у полоні

За даними Міноборони України, не менше 177 воїнів загинули у російському полоні після початку повномасштабного нападу РФ.

Через відсутність міжнародного контролю реальна кількість смертей українських військовополонених у російських в’язницях, ймовірно, набагато більша, вважає представниця Координаційного штабу.

– Чим більше часу вони проводять у російських в’язницях, тим ближче до смерті, – сказала Вікторія Цимбалюк.

За її словами, російська сторона повернула не всі тіла українських воїнів. Також РФ не підтверджувала інформацію про перебування багатьох бійців у російському полоні.

Загалом внаслідок обмінів полоненими між Україною та Росією вдалося повернути додому близько 3,6 тис. наших військовополонених і депортованих громадян. Проте багато людей все ще залишаються у полоні РФ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Керівник Департаменту війни Офісу генерального прокурора Юрій Бєлоусов повідомив про страту 93 українських воїнів саме на полі бою. Близько 80% таких випадків зафіксовано у 2024 році.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-04 23:39:55