Україна і світ

Світові виробники безпекових систем змінюють свої продукти через війну в Україні

Акцент на автономні системи пожежогасіння та збільшення розробок у протидроновому захисті в безпекових продуктах провідних компаній є наслідком повномасштабної війни Росії проти України, вважає експерт з безпекових систем, директор ІПВК “Спецзахист” Денис Любченко.

Це стало очевидним під час міжнародної безпекової виставки “Secure your business”, яка відбулася в Ессені (Німеччина) у вересні.

– Чи вплинула війна в Україні на ринок засобів безпеки у світі? Так і значно. Приміром, якщо ми говоримо про пожежну безпеку, то відчутно побільшало безпровідних систем дистанційного контролю. Провідні компанії з Німеччини, Італії, Великої Британії, Туреччини, Словенії представляли адресні системи автоматичної сигналізації та оповіщення про пожежу, аспіраційні датчики та датчики виявлення газу, – розповів Любченко  у своєму блозі у виданні Цензор.

Значною новацією є поява спеціального протипожежного обладнання у вибухозахищених корпусах, а також модульних систем адресної сигналізації, систем керування газовим гасінням.

Фото від пресслужби ІПВК “Спецзахист”

За його словами, окремі європейські виробники презентували на цій виставці автономні системи, що здатні ліквідувати пожежі у електричних шафах, станціях мобільного зв’язку, потягах, літаках, автомобілях. Важливо, що ці системи можуть працювати під час блекаутів і здійснювати якісне автономне гасіння. Це дуже важливо в нинішніх реаліях воєнної агресії рф проти України, коли від пожеж після обстрілів страждають великі підприємства, транспорт.

Серед загальних безпекових заходів увага приділялась антидроновому захисту. Одна з розробок німецьких виробників, яка зацікавила багатьох учасників виставки, – система, яка зламує “мозок” дронам і забезпечує купол захисту радіусом 6 км навколо великих об’єктів, виробництв. Чимало компаній – учасників виставки давно співпрацюють із арміями своїх держав, тож мають спільні розробки.

Фото від пресслужби ІПВК “Спецзахист”

Щодо застосування цих технологій в Україні, то Денис Любченко не бачить суттєвих перешкод, адже наша нормативна база в цій сфері максимально адаптована до європейської. До того ж чимало компаній вже готові до співробітництва із Україною.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: пресслужба ІПВК “Спецзахист”

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-04 20:13:55