Україна і світ

Желе з аґрусу на зиму: рецепт приготування покроково

Желе з аґрусу на зиму приготувати в домашніх умовах дуже просто, адже для базового рецепта потрібні лише ягоди та цукор.

Цей натуральний продукт стане ідеальним доповненням до ранкових тостів, млинців, запіканок та випічки. Його кисло-солодкий смак та колір роблять будь-який шматочок хліба справжнім смаколиком.

Секрет густого желе з аґрусу у правильній технології приготування.

Отже, як приготувати желе з аґрусу за перевіреним часом рецептом – читайте в матеріалі.

Желе з аґрусу на зиму: рецепт

Готуйте з будь-якого сорту аґрусу. Різниця буде тільки у кольорі готового десерту. Кількість цукру залежить від того, наскільки солодкі ягоди.

Інгредієнти:

  • аґрус – 2 кг 200 г
  • цукор – 1 кг 100 г
  • вода – 50 мл

Желе з аґрусу: рецепт на зиму покроково

  1. Ягоди перебираємо, видаляємо пошкоджені плоди та, якщо є, гілочки та листочки. Хвостики не відриваємо. Промиваємо їх холодною водою і перекладаємо у каструлю.
  2. Вливаємо до аґрусу 50 мл води, накриваємо каструлю кришкою і варимо, після закипання води, до м’якості ягід.
  3. Викладаємо отриману варену масу на сито та перетираємо. Це зручно робити черпаком, низ якого повторює форму сита. М’якоть, що залишиться на ситі викладаємо у марлю та злегка відтискаємо також. У нас повинно вийти 1 л 300 мл соку аґрусу.
  4. Сік переливаємо у каструлю та всипаємо цукор. Гарно перемішуємо і ставимо варитися, постійно помішуючи, на великий вогонь. Як тільки желе закипіть, відразу знімаємо з плити. Якщо варити довше, пектин руйнується і желе не буде мати густу консистенцію.
  5. Гаряче желе з аґрусу відразу переливаємо у банки (обов’язково стерилізовані) і закатуємо. Залишаємо за кімнатної температури, щоб воно повністю охололо і переносимо на зберігання у темне місце.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-03 18:10:32