Україна і світ

Брат і дружина Чарльза III отримали почесний орден Шотландії

Дружину і брата короля Чарльза III удостоїли найпочеснішою нагородою Шотландії. Ордени королева-консорт Каміла і герцог Единбурзький Едвард отримали під час візиту в країну.

Брат і дружина Чарльза III отримали почесний орден

Так, ідеться про Орден Будяка – він є найпрестижнішим серед лицарських у Шотландії. Нагородили членів королівської родини за їхні діяння, і такої честі удостоїлися далеко не всі близькі короля. До речі, сам Чарльз III також був присутній, оскільки він щоліта приїжджає до Шотландії на тиждень, відвідуючи низку заходів.

Нагородження відбулося на приватній церемонії, де Орден Будяка також вручили судовому антропологу, адвокату та професору. Усі вони отримають королівське вітання від Почесної варти, а також насолодяться гімном від оркестру.

Зараз дивляться

Відомо, що саме король вирішує, кому вручати орден, і така нагорода вважається особистою від імені короля.

До речі, це далеко не перший випадок, коли монарх нагороджує своїх близьких. Наприклад, у квітні Чарльз III нагородив Кейт Міддлтон орденом Кавалерів Честі. Це перший в історії випадок, коли нагороду отримує член королівської сім’ї.

Сама ж дружина принца Вільяма удостоїлася нагороди за внесок у мистецтво, оскільки є патроном Королівського фотографічного товариства і Національної портретної галереї. Та й сама герцогиня дуже любить займатися фотографуванням.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-03 16:59:51