Україна і світ

NASA відклало повернення космонавтів із МКС на Землю: у чому причина

Космічне агентство NASA знову відкладає повернення космонавтів із МКС на Землю. Тепер екіпаж корабля Boeing Starliner залишився на космічній станції на невизначений термін.

NASA відклало повернення космонавтів із МКС

Так, ракета Boeing Starliner успішно злетіла 5 червня, але наступного дня у космічного апарата стався витік гелію і проблеми з двигуном під час стикування з МКС.

Спочатку, місія повинна була тривати 10 днів, але через поломку, що зараз корабель повністю справний, але вони хочуть ще більше дослідити першопричину поломки перед поверненням на Землю.

Зараз дивляться

Тестова кампанія розпочнеться 2 липня – компанії відтворять ситуацію з МКС на Землі, і процес триватиме щонайменше два тижні. Такі терміни не враховують можливий додатковий аналіз інциденту. Це означає, що у NASA немає точних термінів повернення екіпажу.

До речі, NASA вже подумує про знищення МКС. Таке непросте завдання довірили Ілону Маску і його компанії SpaceX. У наступному десятилітті корпорація мільярдера зіштовхне величезну космічну станцію з орбіти, щоб вона впала в Тихий океан, не зашкодивши жителям Землі. На реалізацію такого плану піде близько $843 млн.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-29 17:03:45

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин