Україна і світ

Зеленський заявив, що повернути з полону людей вдалося за посередництва Ватикану

Фото: Офіс президента

Повернути з російського полону двох священників УГКЦ вдалося завдяки посередництва Ватикану.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час виступу на Національному молитовному сніданку.

Звільнити українських священників допоміг Ватикан

Глава держави зазначив, що днями вдалося виконати завдання, яке здавалося багатьом майже нездійсненним. Йдеться про повернення з російського полону 90 наших воїнів та десятьох цивільних людей.

Зараз дивляться

— І серед них християнських священників – Богдана Гелету та Івана Левицького. Вони зараз перебувають тут, із нами. Я б дуже хотів, щоб ми привітали їх усі. Ми вам дуже дякуємо за силу та за гідність, із якими ви пройшли цей шлях, через усе це, – сказав президент.

Зеленський зазначив, що Богдан Гелета та Іван Левицький несли слово Боже в Бердянську, у парафії Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ. 16 листопада 2022 року окупанти схопили їх і відтоді утримували в неволі.

— Завдяки зусиллям нашої команди та посередництву Ватикану, за яке я особливо вдячний, дуже дякуємо, вдалося повернути їх на свободу. Ми вірили, що це вдасться. Ми працювали заради цього.

І так само ми з вами повинні не здаватися та боротися за те, щоб повернути додому всіх, усіх наших людей, які ще досі в російському полоні, усіх українських дітей, які були викрадені на окупованій території та депортовані силою в Росію, – сказав президент.

У п’ятницю, 28 червня, стало відомо, що Україна звільнила з полону РФ десятьох цивільних. Серед них – заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял, Олена Пех та Валерій Матюшенко, двоє священників з Бердянська та п’ятеро цивільних, захоплених на території Білорусі.

Джерело: Офіс президента

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-29 16:13:31

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин