Україна і світ

ЄС розширив санкції проти Білорусі – деталі

Рада ЄС ухвалила низку санкцій проти Білорусі, які вже діють проти Росії за ведення війни проти України.

Про це йдеться у пресрелізі на сайті Ради Європи.

Санкції ЄС проти Білорусі

Зазначається, що санкції спрямовані на різні сектори економіки Білорусі – торгівлю, послуги та транспорт.

Зараз дивляться

Своїм рішенням Рада ЄС продовжує заборону на експорт товарів і технологій подвійного призначення та передових технологій, а також запроваджує додаткові обмеження на експорт товарів, які можуть сприяти зміцненню білоруського промислового потенціалу. Також ЄС забороняє транзит цих товарів через Білорусь.

Заборона на торгівлю золотом та нафтою

Згідно з рішенням, накладаються додаткові обмеження на експорт до Білорусі товарів і технологій для морської навігації та предметів розкоші.

Крім того накладена заборона на імпорт та купівлю з Білорусі золота та діаманти, а також гелій, вугілля та мінеральні ресурси, включаючи сиру нафту.

Цей пункт також доповнили забороною на експорт товарів і технологій, придатних для використання в нафтопереробці та скрапленні природного газу.

Заборона на послуги для Білорусі

Санкції передбачають заборону на надання певних послух Білорусі, уряду країни, корпораціям, держорганам, або ж будь-якій фізичній чи юридичній особі, яка діє від їхнього імені або за вказівкою.

Йдеться, зокрема, про бухгалтерські, архітектурні та інженерні послуги, послуги з реклами й маркетингових досліджень, соціології, тестування продукції та техкотролю.

Також розширюється заборона на перевезення товарів автомобільним транспортом на території ЄС причепами та напівпричепами, зареєстрованими в Білорусі.

Для мінімізації ризиків обходу санкцій, операторам ЄС, які на 25% або більше належать білоруським фізичним або юридичним особам, забороняється ставати автотранспортними підприємствами або перевозити вантажі автотранспортом на території ЄС, зокрема транзитом.

У Раді ЄС наголосили також, що експортери ЄС мають включати до своїх майбутніх контрактів застереження, яке забороняє реекспорт до Білорусі або реекспорт для використання в Білорусі чутливих товарів і технологій, товарів для ведення бойових дій, вогнепальної зброї та боєприпасів.

Нагадаємо, 26 червня посли країн – членів Європейського Союзу схвалили новий пакет санкцій проти Білорусі за підтримку війни Росії проти України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-29 15:41:07

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин