Україна і світ

Коли в Україні може закінчитися війна: прогноз американського генерала

Лише коли кремлівський диктатор Володимир Путін зрозуміє, що не може перемогти та не здатен утримувати окуповані території, в Україні може завершитися війна.

Таку думку в ефірі Еспресо висловив екскомандувач контингентом американського євроатлантичного контингенту на Європейському континенті американський генерал Веслі Кларк.

 – Ця війна закінчиться, коли Путін зрозуміє, що він не може перемогти і не може утримати частини України, які, як він стверджує, є частиною Росії. Ось як має закінчитися ця війна. Часто чуємо, що вона має закінчитися дипломатичним врегулюванням, адже всі війни зазвичай закінчуються якоюсь письмовою угодою. Але питання в тому, що ляже в основу цієї угоди? Основою для неї мають бути результати української концепції витіснення росіян, вимоги, які ця концепція породжує, – говорить він.

Чи є ризик застосування РФ ядерної зброї

Кларк вважає, що Путін не вдасться до ядерного сценарію, в іншому випадку, США доведеться відповісти належним чином.

Зараз дивляться

– Ситуація в Україні відрізняється ядерною компонентою. Втім цей козир на руках не лише Росії, адже США, Франція і Велика Британія також мають ядерну зброю. Розмахуючи ядерною картою, Путін повинен визнати ядерний потенціал іншої сторони. Якщо він заявляє, що хоче йти до кінця, то повинен пам’ятати, що сталося з Адольфом Гітлером. Путін повинен зрозуміти, що немає жодних підстав для продовження цієї війни. Їх не було і з самого початку, – наголосив американський генерал.

Він зазначив і на тому, що Україна ніколи не була військовою загрозою для Росії.

– Народ України просто хотів мати змогу обирати свій власний шлях. Якби у Путіна була світла голова і він розумів би розклад 21 століття, Україна і Росія могли б бути партнерами вже сьогодні. Натомість він обрав хибний шлях, що базується на фальшивій історії і привабливості російського імперіалізму, якому немає місця у 21-му столітті, – підсумував він.

До речі, абсолютна більшість українців вірять у перемогу України і, водночас, 38% вважають, що вона настане через один–два роки.

Війна в Україні, Володимир Путін

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-29 18:23:34

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин