Львівський портал

На Львівщині члена ВЛК затримали на хабарі від військовозобов’язаного

Медика, який є членом військово-лікарської комісії, затримали на хабарі 15 тисяч гривень за встановлення фіктивного діагнозу для відстрочки від мобілізації. Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

За даними слідства, 59-річний ортопед-травматолог однієї з лікарень Золочівського району, який є членом постійно діючої військово-лікарської комісії, за гроші обіцяв військовозобов’язаному допомогти «відкосити» від служби у армії. Для цього він мав встановити чоловіку фіктивний діагноз, який і стане підставою для відстрочки від мобілізації у зв’язку із хворобою. Свої послуги лікар оцінив у 15 тисяч гривень.

Підозрюваного викрили у власному робочому кабінеті під час отримання хабаря та затримали в порядку ст.208 КПК України. Йому повідомили про підозру за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч.3 ст.368 КК України). Санкція статті передбачає від 5 до 10 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацією майна.

Наразі вирішується питання про обрання для нього міри запобіжного заходу. Перевіряється причетність до злочину інших осіб.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-06-27 10:06:07

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин