Україна і світ

Україні не вистачає компонентів для задоволення власного виробництва озброєння – Камишін

Фото: Міноборони

Україна швидко виробляє різноманітну вітчизняну зброю, оскільки її оборонна промисловість прагне задовольнити потреби та потреби солдатів, які б’ються на передовій.

Утім, як пише Bussines Insider з посиланням на міністра з питань стратегічної промисловості України Олександра Камишіна, офіційному Києву все ще потрібно більше “ключового інгредієнта”, щоб зброя продовжувала надходити.

Кілька проблем України у виробництві озброєнь

За оцінкою видання, до повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року, Україна майже не виробляла зброї для своїх Збройних сил і значною мірою покладалася на запаси радянських постачань, які існували раніше, і підтримку міжнародних партнерів.

Зараз дивляться

Тепер же країна шаленими темпами виробляє власні безпілотники, артилерію, ракети та багато іншого, щоб поповнити ці запаси.

– Я не дуже замислююся про те, як ми це зробили, але ми це зробили, – сказав Камишін виданню Business Insider минулого тижня в кулуарах саміту НАТО у Вашингтоні.

За його словами, Україна зараз має в цьому питанні “кілька проблем, всього кілька”.

– Одна з них – енергетика, вибухові речовини і ракети, і, мабуть, усе, – пояснив Камишін, розмірковуючи про спроби України збільшити випуск оборонної продукції. “

За його словами, сьогодні у світі “ніхто не виробляє достатньо і це глобальна проблема”.

Тому чим більше ви отримуєте, тим більше боєприпасів ви виробляєте, – додав він.

Виробництво зброї на Заході, в Україні та РФ

Від початку повномасштабної війни Україна отримала від НАТО десятки мільярдів доларів допомоги на гарантування безпеки, зокрема понад $53 млрд тільки від США.

Але в міру розвитку конфлікту місцева оборонна промисловість неухильно постачає все більше і більше власної військової техніки для українських Збройних сил.

Ці внутрішні зусилля, пише BI, доповнюють поставки іноземної зброї. Утім, за словами Камишіна, Україна завжди залежатиме від підтримки Заходу, бо зараз немає жодної країни, яка могла б перевершити Росію за темпами виробництва.

До Росії також надходить зброя з-за кордону – в основному з Північної Кореї та Ірану. Але Москва також інвестувала значну частину свого ВВП у військові витрати і поставила економіку на, як кажуть експерти, військові рейки радянського зразка.

Швидке виробництво зброї всередині Росії викликало тривогу у деяких союзників по НАТО і наголосило на необхідності для України приділяти першорядну увагу місцевому виробництву, яке сприяє зростанню вітчизняної економіки.


Від житниці до арсеналу

– Ми вкладаємо у війну все, що у нас є, – сказав Камишін, зазначивши, що більша частина бюджету йде на війну.

За його словами, Україна не може перемогти Росію, коли йдеться про фінансування та живу силу, тому вона робить ставку на якість, а не на кількість.

– Тому ми повинні перевершувати її за якістю зброї, за якістю людей, і тільки так ми зможемо вистояти, – сказав він.

Камишін також нагадав, що світанок українського оборонного комплексу стався через російське вторгнення.

– Нас називали житницею Радянського Союзу. Потім нас стали називати житницею Європи. Ми завжди були хорошою, мирною, доброю сільськогосподарською країною. Я сам займався сільським господарством. У якийсь момент вони прийшли і почали нас убивати. Нам довелося заново вчитися воювати. Не ми вирішили перетворитися з житниці на арсенал, – каже Камишін.

Як зазначає Bussines Insider, одним із помітних успіхів у цій війні стала програма України з розробки місцевих безпілотників. Офіційний Київ використовує ударні безпілотники дальнього радіусу дії для ураження військових і енергетичних об’єктів у глибині російської території і використовує морські безпілотники, начинені вибухівкою, для нанесення ударів по військових кораблях Москви в Чорному морі.

Крім того, Україна також виробляє безліч безпілотників з видом від першої особи (FPV), які постійно присутні на полі бою, будучи дешевим способом нанесення точних ударів по бронетехніці та живій силі противника.

І безпілотники – не єдина інновація. Видання нагадує, що Україна також розробила саморобну протикорабельну ракету Нептун і використовувала її для потоплення російського крейсера Москва.

Паралельно з цим, Україна робить дедалі активніші кроки для подальшої інтеграції своєї вітчизняної оборонної промисловості з промисловістю НАТО і Європейського союзу. Для досягнення цієї мети Київ нещодавно відкрив представництво у Вашингтоні та заохочує тіснішу співпрацю із західними виробниками зброї.


Джерело: Business Insider

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-15 22:19:05