Україна і світ

Чи підвищуватимуть пенсійний вік для українців: пояснення Мінсоцполітики

Фото: Pixabay

Наразі в Україні не планують підвищувати пенсійний вік, який був закладений у 2017 році. 

Про це повідомила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович.

Чи підвищуватимуть пенсійний вік в Україні

– Ні, ми не будемо його (пенсійний вік, – ред.) збільшувати, – сказала Жолнович. 

Зараз дивляться

Також вона додала, що стандарт, закладений у 2017 році, є оптимальним, і його варто зберегти. За її словами, він регламентує не вік людини, а кількість відпрацьованих років. 

Водночас у 65 років за будь-яких обставин громадянин України може вийти на пенсію. 

В Україні залучатимуть людей пенсійного віку до роботи

Крім того, Жолнович розповіла, що у Мінсоцполітики будуть працювати над поновленням навичок людей літнього віку та давати їм нові. Наприклад, навички із цифрової грамотності, щоб люди похилого віку могли залишатись на ринку праці якомога довше. 

– Людина у 65 років – це не дідусь із сивою бородою. Це ще дуже активна особистість, яка хоче бути потрібною в суспільстві, має гарні можливості робити внесок в економіку і чудовий досвід, – зазначила міністерка.  

А також додала, що з огляду на ці обставини, необхідно створювати умови, щоб люди пенсійного віку хотіли долучитися до роботи, і щоб роботодавці також розглядали їх як цінний ресурс. 

На думку Жолнович, пенсія дещо десоціалізує, адже зникає необхідність ходити на роботу і, відповідно, перебувати в соціумі.  

Очільниця Мінсоцполітики зазначила, що активні дії продовжують життя. Саме тому одне із завдань міністерства  – не залишати людей у “чотирьох стінах”, а зберегти цю соціальну активність.  

Також міністерка додала, що ранній вихід на пенсію означає, що людина здобуде маленький страховий стаж, а отже отримуватиме невелику пенсію.

Нагадаємо, що у 2024 році до Дня Незалежності України пенсіонери отримають разову грошову виплату.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Деякі категорії українців зможуть отримати разові грошові виплати до Дня Незалежності України у 2024 році в розмірі від 450 до 3100 грн.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-21 12:14:09