Україна і світ

Як засолити кавун холодним способом: простий рецепт


Кінець літа та початок осені – сезон кавунів! І нехай наразі їх не так багато, як раніше, але ж все-таки є! Тому пропонуємо і свіжими кавунами насолодитися вдосталь, і зробити смачну заготівлю.

Як засолити кавун холодним способом – правильний рецепт та поради – читайте нижче у матеріалі.

Солоні кавуни стануть відмінним доповненням до м’ясних страв, тому, що вони ідеально поєднуються зі смаженим чи тушкованим м’ясом. Також їх можна додавати до салатів, наприклад, змішати з іншими квашеними овочами для створення пікантного міксу.

Зараз дивляться

Як засолити кавун у домашніх умовах

Холодний спосіб засолювання дозволяє зберегти смак та аромат кавуна, додаючи легкий винний присмак, що робить цю закуску справжньою смакотою. Цей метод не потребує часу, кип’ятіння чи стерилізації.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Інгредієнти:

  • кавун – 5 кг
  • сіль кам’яна не йодована – 2 ст. л.
  • цукор – 4 ст. л.
  • вода кімнатної температури – 2 л

Як засолити кавун холодним способом у домашніх умовах покроково:

  1. Кавун розрізаємо навпіл, а потім нарізаємо невеликими шматками. Важливо, щоб вони шматки були зручними для укладання в банку.
  2. Для розсолу в каструлю вливаймо воду (2 л). Всипаємо у воду сіль та цукор. Перемішуємо до повного розчинення.
  3. Викладаємо шматки кавуна в емальовану каструлю та заливаємо розсолом. Він повинен повністю покривати кавун. Накриваємо каструлю тарілкою, а зверху притискуємо кришкою від каструлі.
  4. Залишаємо нашу заготівлю настоюватися у темному місці за кімнатної температури 1-2 дні. Час настоювання залежить від температури в приміщенні. Якщо дуже жарко, достатньо буде доби. Головне – дивитися, щоб не утворювалася цвіль.
  5. Після настоювання, перекладіть його в чисті сухі банки та заливаємо розсолом, у якому він квасився. Банки накриваємо кришками. Зберігаємо у погребі чи холодильнику.

Солоні кавуни, приготовані холодним способом, можна зберігати до 5-6 місяців.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-21 13:40:18