Україна і світ

У розвідці Британії назвали ознаки дефіциту кадрів в армії РФ

Фото: Getty Images

У Курській області Росія використовує війська, особовий склад яких воює не за призначенням. Зокрема, там залучають мотострілецький полк, сформований з особового складу Повітряно-космічних сил.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у щоденному звіті.

РФ створила полк з особового складу Повітряно-космічних сил

У британському Міноборони вказують, що згідно з розслідуванням російського видання Важние истории, одним із підрозділів, які беруть участь у боях у Курській області, є спеціалізований мотострілецький полк, сформований з військовослужбовців Повітряно-космічних сил (ПКС). Це називають “незвичним явищем”.

Зараз дивляться

Цей мотострілецький полк був сформований у травні 2024 року і підпорядкований Північному угрупованню військ ЗС РФ.

До його складу увійшли особи, які раніше виконували спеціалізовані функції: оператори радарів раннього попередження та оператори важких бомбардувальних полків дальньої авіації.

Аналітики припускають, що відволікання особового складу від цих раніше пріоритетних сфер, ймовірно, свідчить про постійний дефіцит кадрів у РФ. Зазначається, що використання їх у ролі піхоти, не за призначенням, може зменшити здатність Росії повернути територію в Курській області.

— Росія продовжує створювати нові підрозділи та набирати більше особового складу для підтримки масових бойових дій на виснаження проти України, – йдеться в повідомленні.

Також у Міноборони Британії додають, що високий рівень втрат означає, що Росія потребує постійного поповнення особового складу піхоти на передовій, що майже напевно й надалі обмежуватиме здатність РФ створювати підрозділи з більш високим рівнем боєздатності.

Раніше Сполучені Штати зафіксували передислокацію певної частини російських військ на територію Курської області, де вже два тижні триває операція Сил оборони України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також нещодавно Володимир Зеленський пояснив, чому Україна не розповідала про підготовку до операції у Курській області. За словами президента, Київ не попереджав союзників про підготовку до операції ЗСУ в Курській області РФ, оскільки це могло здаватися нереальним.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-21 13:53:49