Україна і світ

У Швейцарії стартував Саміт миру

Фото: Офіс президента

У суботу, 15 червня у Швейцарії розпочався Глобальний саміт миру. 

Про це повідомляють Факти ICTV.

У Швейцарії стартував Саміт миру

Президент України Володимир Зеленський і президентка Швейцарії Віола Амхерд відкрили Саміт миру.

Зараз дивляться

Глави держав зробили офіційні заяви для медіа.

– Україна ніколи не хотіла цієї війни. Це злочинна, спровокована агресія Росії і єдиний хто її бажав – це Путін. У будьякому випадку світ сильніший, саме тому народилася Формула миру, формула єднання світової більшості заради миру, – наголосив Зеленський.

На Глобальному саміті миру загалом представлені 101 країна світу та міжнародна організація.

Президент України зазначив, що ще частина країн і лідерів “виявили інтерес до нашого Саміту й відреагували на миротворчий імпульс Формули миру”

– І навіть якщо їх сьогодні тут на першому Саміті немає, нам вдалося повернути світові ідею, що колективні зусилля здатні зупинити війну та встановити справедливий мир. Ця ідея точно спрацює – тому, що мир має силу.

Все, про що буде домовлено сьогодні на саміті стане частиною такого потрібного усім нам миротворчого процесу. Вірю, що ми побачимо тут на саміті, як робиться історія, – підкреслив український президент.

Своєю чергою президентка Швейцарії Віола Амхерд заявила, що рано чи пізно аби направити процес у напрямку миру, треба буде колись залучити до нього і Росію.

За її словами, обговорення на Саміті будуть сконцентровані на трьох темах – ядерна безпека, продовольча безпека і людський вимір.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-15 15:19:46

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин