Україна і світ

Куди РФ перекинула війська з кордону з Фінляндією – дані розвідки

Фото: Міноборони

Росія перекинула з кордону з Фінляндією більшу частину особового складу та військової техніки на територію України.

Зараз військові бази на кордоні з Фінляндією більш порожні, ніж рік тому, попри те, що РФ намагалася залякати країни НАТО початком Третьої світової війни, повідомляють журналісти видання Yle з посиланням на джерело у фінській розвідці.

Куди РФ перекинула війська з кордону з Фінляндією

За інформацією видання, на супутникових знімках, які вдалося переглянути журналістам, зараз можна побачити лише спорожнілі бази, в яких раніше Росія розміщувала військову техніку. Водночас Кремль перекинув близько 80% особового складу для війни проти України.

Зараз дивляться

Як стверджують журналісти, на деяких російських базах залишилася лише застаріла техніка, а кількість особового складу зменшилася щонайменше вп’ятеро. Там залишилися лише інструктори й новобранці, а контрактників спрямували на війну.

За словами представника розвідки, Москва забирає військових і техніку не лише біля кордону з Фінляндією, а й на території всієї Росії, крім Підмосков’я.

Найбільші зміни зафіксували на Петровській технічній базі, де у травні стало відомо про зведення нового екіпірувального залу.

На супутникових знімках, зазначають журналісти видання, можна побачити певні зміни на базі росіян під Петрозаводськом.

Станом на травень, якщо порівнювати з червнем минулого року, то там більше немає десятки одиниць техніки, але з’явився один новий ангар.

Після закінчення війни проти України Москві знадобиться щонайменше від трьох до п’яти років, щоб відновити боєздатність Збройних сил Російської Федерації, стверджують у фінській військовій розвідці.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-19 18:29:40

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин