Україна і світ

ЗСУ перейшли на світову геодезичну систему та військову систему цілевказання

Щоб артилерія била влучно, орієнтування було успішним та щоб застосувати усі спроможності, які надані партнерами, ЗСУ перейшли на світову геодезичну систему WGS-84 та військову систему цілевказання MGRS, прийняту в країнах-членах НАТО.

Про це, як інформує ГШ ЗСУ, розповів начальник топографічної служби Збройних Сил України полковник Ігор Матвійчук на зустрічі з Київською асоціацією військових аташе.

«Ніхто з партнерів не вірив, що ми так швидко зможемо оновити наші карти, але було пророблено колосальну роботу, залучено багато спеціалістів, їх наполегливість і професіоналізм. Що це нам дає? За допомогою комбінації сучасних навігаційних пристроїв і оновлених карт водій танка може точно провести машину через мінне поле вночі, відпрацювати, і успішно повернутись назад», — зазначив полковник Ігор Матвійчук.

Для чого ЗСУ переходити на світову геодезичну систему WGS-84
Для чого ЗСУ переходити на світову геодезичну систему WGS-84

У розробленому під час широкомасштабного вторгнення геоінформаційному порталі вже можна отримати доступ до найбільш деталізованих карт території України. Також можна скористатись сервісами, які полегшать планування операцій, дій, координацію артилерії тощо.

«На деокупованих територіях також ведеться робота. Ворог стирає міста, села, інфраструктуру: де ще вчора були будинки мирних мешканців, школи і дитячі садочки. І цю інформацію також потрібно фіксувати і оперативно наносити на карти. Робота ведеться цілодобово», — заявив начальник топографічної служби ЗСУ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Своєю чергою військові аташе пообіцяли донести важливість оновлення і поширення геопросторових даних до керівників своїх держав.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-06-26 19:43:13

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин