Україна і світ

УЄФА вказав місцем народження гравця збірної України з Донецька Росію

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) вказав на своєму офіційному сайті, що захисник австрійського футбольного клубу ЛАСК та збірної України Максим Таловєров нібито народився у Росії.

Це можна побачити на сторінці учасників Євро-2024, а саме у складі української команди у профілі гравця.

УЄФА вказав Таловєрова уродженцем Росії

Сам 24-річний футболіст народився у Донецьку у 2000 році.

Зараз дивляться

Окрім Таловєрова єдиним футболістом, у графі якого вказане місце народження Росія є капітан збірної України Андрій Ярмоленко, який народився у Санкт-Петербурзі.

Скриншот: сайт УЄФА

Зазначимо, що це може бути й просто помилкою, але вона вкрай неприємна. Окрім Таловєрова у Донецьку народилися також Анатолій Трубін та Юхим Конопля, але у графі країни народження вказано Україна. Так само в уродженця Сак (АР Крим) Миколи Матвієнка теж вказано Україну.

Користувачі соціальних мереж обурилися помилці на сайті УЄФА. Також про це написали на платформі United24, тегнувши офіційний акаунт організації.

— УЄФА вказує країну народження українського футболіста Максима Таловєрова як Росію. Таловєров народився в Донецьку, Україна.

Нагадаємо, на Євро-2024 збірна України посіла четверте місце у групі з чотирма очками та завершила виступи на турнірі. В останньому матчі вони зіграли внічию з командою Бельгії.

Фото: Максим Таловєров

Збірна України, УЄФА

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-29 11:34:28

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин