Україна і світ

Планували захопити Верховну Раду: СБУ затримала групу провокаторів

Співробітники Служби безпеки затримали провокаторів, які готували у Києві заворушення після Дня Конституції, 30 червня. 

Готували у Києві низку заворушень: що відомо про затримання провокаторів  

Керував групою провокаторів один із засновників громадської організації, яка відома своїми антиукраїнськими акціями ще з 2015 року. 

Зловмисники планували під час мітингу оголосити про нібито усунення від влади чинного військово-політичного керівництва України. Потім провокатори хотіли захопити будівлю Верховної Ради. 

Зараз дивляться

Для того, аби зібрати людей, зловмисники мали організувати в центрі Києва нібито мирне зібрання. Зокрема, більшість учасників заходу вони хотіли використати, не розповідаючи їм про справжні наміри цієї акції. 

Інформацію про так звані “заворушення” провокатори планували поширювати через інформресурси, як вітчизняні, так і іноземні. Так, вони хотіли розхитати суспільно-політичну ситуацію всередині країни, що зіграло б на користь країни-агресорки. 

Для реалізації заворушень, головний організатор залучив представників громадських організацій з Києва, Дніпра та інших регіонів України.

Щоб їх не викрили, зловмисники спілкувалися між собою через різні месенджери. Водночас зустрічались вони невеликими групами по троє осіб.  

У Києві СБУ затримала групу провокаторів

Фото: СБУ

У Києві СБУ затримала групу провокаторів

Фото: СБУ

У Києві СБУ затримала групу провокаторів

Фото: СБУ

Згодом правоохоронці затримали провокаторів. В їхніх помешканнях виявили зброю та боєприпаси, мобільні телефони, комп’ютерну техніку та чорнові записи із доказами злочинних дій. 

Затриманим вже обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Наразі триває розслідування. 

Провокаторам повідомили про підозру за чч. 1, 2, 3 ст. 109 Кримінального кодексу України (дії та заклики до дій, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади). 

Зловмисникам загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-01 11:26:18

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин