Україна і світ

Яке сьогодні свято – 3 липня 2024: день ангела, прикмети та що не можна робити

У середу, 3 липня, відзначається День зенітних ракетних військ Повітряних Сил України, Всесвітній день без поліетиленових пакетів, Міжнародний день кидання каменя та День вдячності кондиціонерам.

Православна церква сьогодні вшановує пам’ять мучеників Якинта й Анатолія.

Яке сьогодні свято – 3 липня 2024 року

У церковному календарі 3 липня (16 липня за старим стилем) – день пам’яті мучеників Якинта й Анатолія. Святий Якинт жив у IV столітті, був родом із Кесарії Каппадокійської (нині територія Туреччини).

Зараз дивляться

Юнаком він служив камергером при дворі римського імператора Траяна. Один слуга доніс імператорові, що Якинт є християнином. Юнака змушували відректися від віри у Христа, а коли він відмовився, то почали мучити різними способами. Якинта заморили голодом у в’язниці.

Святий Анатолій, патріарх Константинопольський народився в другій половині IV століття в місті Александрії. Своє життя він присвятив служінню в церкві – отець Кирило Олександрійський висвятив його в диякони.

Анатолій всіляко сприяв зведенню нових православних храмів, а також перенесенню в Константинополь мощей християнських мучеників. Він склав Стихири до свята Успіння. Патріарх Анатолій особисто вінчав на царство нового імператора Візантійської імперії Льва I Макеллу – це було вперше в історії. Помер патріарх у 458 році в Константинополі.

Який сьогодні, 3 липня 2024 року, день в Україні

Щороку 3 липня відзначається День зенітних ракетних військ Повітряних Сил України. Свято було встановлено згідно з наказом Міністерства оборони від 10 лютого 2011 року.

Дата 3 липня обрана на честь створення першої зенітно-ракетної бригади ПС України у 1992 році. Сьогодні варто привітати воїнів, які захищають наш повітряний простір від ворожих літаків, ракет, дронів та інших цілей.

Хто святкує день ангела 3 липня 2024 року

Іменини сьогодні відзначають Олександр, Анатолій, Антон, Василь, Георгій, Демид, Іван, Костянтин, Марк, Михайло, Родіон та Фома.

Що не можна робити 3 липня 2024 року

Цього дня не можна починати нові справи – все піде не за планом. Не рекомендується давати гроші в борг – це призведе до сварки. Заборонено відмовляти в допомозі й милостині, інакше зіткнетесь із фінансовими втратами.

Також наші предки вірили, що цього дня категорично не можна робити амулети. Вважається, що вони не захистять від нечистої сили, а навпаки – прикличуть її.

Що можна робити сьогодні

У народі 3 липня називали Маків день – сьогодні збирали мак. За маковим урожаєм намагалися вгадати майбутнє. Наші предки вірили, якшо в маківці багато зерен, то цього року буде щедрий урожай.

Народні прикмети на 3 липня 2024 року

  • Цілий день йде дощ – до похмурого серпня.
  • На вулиці багато комарів – тиждень буде спекотним.
  • Пес мало їсть та багато спить – чекайте на негоду.
  • В колодязях спадає вода – до сильної спеки;

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-03 05:34:49