Україна і світ

Путін впевнений у перемозі і вимагає капітуляції України: ISW про його останню заяву

Відмова Володимира Путіна від будь-яких мирних переговорів без капітуляції України свідчить про його впевненість у перемозі Росія шляхом повзучої окупації, виснаження Сил оборони та припинення західної підтримки.

В Інституті вивчення війни (ISW) проаналізували заяви російського диктатора на саміті Шанхайської організації співробітництва (ШОС) у четвер, 4 липня.

Заяви Путіна на саміті ШОС в Казахстані: аналіз ISW

– Президент Росії Володимир Путін прямо відкинув участь Росії в будь-яких значущих переговорах щодо угоди про припинення вогню, натомість вимагаючи “незворотної демілітаризації” України як передумови для будь-якої угоди про припинення вогню, – йдеться у звіті.

Зараз дивляться

Аналітики зауважують, що таким чином Путін вимагає від України фактичної капітуляції для припинення вогню.

В ISW звернули увагу те, що Путін, коментуючи перспективи припинення вогню в Україні шляхом переговорів на саміті ШОС, замість того, щоб запропонувати свій удаваний інтерес до таких перемовин, прямо відкинув можливість переговорного процесу.

Крім того, попри те, що Путін неодноразово позиціонував Захід як свого передбачуваного партнера в переговорах щодо угоди про припинення вогню, він відкинув усі сторони-посередники, а Верховну Раду – як можливу контактну особу для переговорів, хоча раніше називав її єдиним легітимним українським органом.

Натомість, як йдеться у звіті, він наголосив на своїй вимозі “демілітаризації” України як головній передумові будь-якої угоди про припинення вогню.

– Відмова Путіна від будь-якої угоди про припинення вогню без капітуляції України ще більше ілюструє, що він впевнений у своїй оцінці, що Росія може досягти перемоги, продовжуючи повзуче просування в Україні, припинивши підтримку країни з боку Заходу і вигравши війну на виснаження проти Збройних сил України, – підсумували в ISW.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 863-тю добу. За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-05 10:36:05