Україна і світ

Галицький десантник поїде на Ігри Нескорених

Про це повідомили 7 липня бригада Десантно-штурмових військ ЗСУ.

44-річний Бойчук Андрій, старший лейтенант ЗСУ з позивним «Яструб», родом з Івано-Франківщини.

Отримав поранення в грудні 2023 року поблизу села Кліщіївка, Донецької області, внаслідок мінометного обстрілу.

Андрій починав службу 2013 року в розвідроті на посаді командира відділення. Брав участь в обороні  Луганського аеропорту.

Маючи вищу освіту і бажання стати офіцером, у 2016 році пройшов навчання в Одеській військовій академії.

По закінченні став командиром взводу роти снайперів. Згодом повернувся до цивільного життя.

З початком повномасштабного вторгнення повернувся у 80-у окрему десантно-штурмову бригаду в роту снайперів, а пізніше став заступником командира роти одного з батальйонів, виконуючи завдання в селі Кліщіївка.

«Я виконував задачу в Кліщіївці на Донеччині. Ворожий дрон виявив нашу групу і  почалися обстріли, та нам вдалося заховатися. Коли обстріли стихли, я віддав наказ продовжити рух. Тоді ж був поранений під час обстрілу з танку. На евакуаційну групу чекав майже добу з турнікетами на нозі. Проте радий, що я живий», — розповів Андрій Бойчук.

Втративши ногу, пройшовши складне лікування, реабілітацію та протезування, офіцер не падав духом.

Великою підтримкою й опорою  для нього стала донька, рідні та друзі. Щоб привести себе до форми, Андрій зайнявся спортом та вирішив випробувати себе  в «Іграх нескорених», де змагався у стрільбі з лука, сухій греблі і жимі штанги.

«Ми демонструємо силу волі, показуємо що ми живі, маємо силу духу і можемо показати, що сильні й здатні йти до кінця», — зауважив Андрій Бойчук.

Продемонструвавши чудові результати на відбіркових змаганнях, Андрію Бойчуку вдалось увійти до складу збірної, що представить Україну на «Іграх нескорених»  наступного року в Канаді. Андрій впевнений в спортивній перемозі, а також і в успіху на полі бою.

«Почуваюся добре, настрій та дух бойовий, бо ми козацького роду, бо ми десантники, а колишніх десантників не буває. І ми переможемо ворога на полі бою, бо ми на своїй землі», — запевнив Андрій Бойчук.

Також до команди увійшов десантник Андрій Насада.

«Ігри Нескорених» — це наймасштабніші спортивні змагання для ветеранів та військовослужбовців, які отримали поранення, травми або захворювання на фронті.

На спортивних аренах воїни демонструють міць духу і тіла. Наші військовослужбовці та ветерани представлятимуть Україну на «Іграх Нескорених-2025» у Ванкувері-Вістлері (Канада).




Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

АрміяInform побувала на тренуванні з ампутіфутболу: репортаж.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-07-07 19:47:46