Україна і світ

На Волині вирішили посилити перевірку рішень МСЕК та ВЛК після скандалу на Хмельниччині

У Волинській області перевірять рішення медико-соціальних експертних комісій та військово-лікарських комісій після того, як на Хмельниччині керівницю МСЕК викрили на незаконному збагаченні.

Про це заявив начальник Волинської ОВА Юрій Погуляйко, який провів термінову нараду з керівниками правоохоронних органів, ТЦК і СП, медико-соціальних експертних комісій, головними лікарями медзакладів, начальниками РВА та начальником обласного управління охорони здоров’я.

Перевірка рішень МСЕК та ВЛК після скандалу на Хмельниччині

За його словами, корупційний випадок з МСЕК в одній з областей сколихнув всю країну, а цинізм та зухвалість ситуації просто вражає.

Нещодавно на Хмельниччині правоохоронці викрили очільницю обласного центру медико-соціальної експертизи та її сина. Під час обшуків вона викинула дві сумки, в яких було пів мільйона доларів, через вікно.

– Від сьогодні на Волині посилюємо роботу для недопущення корупції, особливо в установах, які безпосередньо впливають на мобілізацію, – заявив очільник ОВА.

Зараз у Волинській області діють 10 медико-соціальних експертних комісій.

Серед них – обласна, Луцька міська, чотири міжрайонних, три міжрайонних однопрофільних спеціалізованих та ще одна міжрайонна двопрофільна.

Українським правоохоронцям доручено розпочати роботу з перевірки рішень МСЕК і ВЛК, а також посилити загальний моніторинг.

У разі виявлення рішень, які не мають обґрунтування, ініціюватимуть перегляд, стверджує Погуляйко.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Волинська ОВА

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-05 21:00:50