Україна і світ

NASA розкрило плани щодо польотів на Місяць і Марс

Космічне агентство NASA оприлюднило нові плани щодо дослідження Місяця та польоту на Марс. Так, це одна із серій публікацій, яка спрямована на розкриття досягнень і вивчення для майбутніх польотів у космос.

NASA розкрило плани щодо польотів на Місяць і Марс

Так, зараз агентство продумує майбутні польоти до найменших дрібниць, зокрема й цікавиться переміщенням різних об’ємних і важких предметів.

Агентство випустило статтю під назвою Рушійні сили та потреби місячної мобільності – у ній розкривається необхідність переміщення предметів з місця висадки до місця використання. Це стосується ефективності рішень мобільності та їхньої адаптації під умови перебування на Місяці.

Зараз дивляться

Друга стаття отримала назву Вантажі на місячній поверхні – у ній описуються проблеми та рішення щодо транспортування предметів поверхнею супутника.

Що стосується планів із польотами на Марс, то NASA розраховує можливості польоту, ґрунтуючись на успіхах американської промисловості, досягненнях академічних кіл, міжнародних партнерів і співробітників.

Наразі для агентства основною місією є Артеміда, яка в результаті дасть змогу робити довгострокові дослідження Місяця астронавтами, а також підготує світ до майбутніх польотів на Марс.

Утім, далеко не всі космічні місії йдуть за планом –NASA не може повернути астронавтів з МКС, які застрягли на станції через несправність ракети. Вчені поки що не можуть назвати терміни повернення екіпажу на Землю.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-03 09:52:37