Україна і світ

Угорщина не погоджувала з Києвом візит Орбана до Москви – МЗС України

Міністерство закордонних справ України заявило, що Будапешт ухвалив рішення про поїздку свого прем’єр-міністра Віктора Орбана до Москви без погодження чи координації з Києвом.

Про це йдеться у заяві українського зовнішньополітичного відомства.

МЗС про візит Орбана до Москви

— У зв’язку з візитом прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана до Москви 5 липня 2024 року, МЗС наголошує, що рішення здійснити цю поїздку ухвалене угорською стороною без погодження чи координації з Україною, – йдеться у заяві.

У відомстві нагадали, що для Києва принцип “жодних домовленостей про Україну без України” залишається непорушним. МЗС України закликало усі держави неухильно його дотримуватися.

Зараз дивляться

Крім того у МЗС зауважили, що єдиним реалістичним шляхом до відновлення справедливого миру залишається Формула миру.

Українські дипломати додали, що перший Глобальний саміт миру у Швейцарії засвідчив, що понад 100 держав, зокрема Угорщина, і міжнародних організацій поділяють бачення миру, засноване на повазі до територіальної цілісності України та Статуту ООН.

— Формат Саміту миру є ключовим майданчиком для пошуку шляхів відновлення справедливого миру, — йдеться в коментарі.

Також зазначається, що Україна залишається конструктивно налаштованою на подальшу роботу над розвитком двосторонньої співпраці та європейської інтеграції за результатами візиту премʼєр-міністра Угорщини до Києва.

Нагадаємо, 5 липня Віктор Орбан прибув з візитом до Москви, де зустрівся із російським диктатором Володимиром Путіним. Керівники ЄС розкритикували цю поїздку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-05 16:31:06