Україна і світ

Ніхто не має права без України і від її імені вирішувати: Туск про “мирне турне” Орбана

Фото: Офіс президента

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що ніхто не має права без України вирішувати питання мирного врегулювання з Росією та вести перемовини про європейську політику без схвалення ЄС.

Про це він сказав під час спільного брифінгу у Варшаві з президентом України Володимиром Зеленським.

Туск про “мирне турне” Орбана

Глава уряду Польщі наголосив, що ніхто не має права без України, від імені України вирішувати питання про майбутній мир і його форму.

Зараз дивляться

— Ніхто не має права виступати від імені Польщі чи всього Євросоюзу без повного порозуміння з Україною і з нами всіма, якщо йдеться про можливі розмови з Москвою, – заявив Туск.

Його слова прозвучали також на тлі візиту прем’єра Угорщини Віктора Орбана до Китаю. Перед цим Орбан їздив до Києва та Москви, а сам політик інтерпретує свої візити як “мирну місію” щодо України.

Туск пообіцяв особисто “ефективно стежити в ЄС, щоб нічого про Україну не вирішували про Україну, і щоб нічого про європейську політику щодо України не вирішували без Європейського Союзу”.

Зазначимо, що з 1 липня Будапешт розпочав головування у Раді ЄС на пів року.

Нагадаємо, у Варшаві Дональд Туск та Володимир Зеленський підписали угоду у сфері безпеки між країнами. Вона передбачає, зокрема можливість перехоплення ракет і дронів у повітряному просторі нашої країни, випущених у напрямку Польщі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-08 16:35:08