Львівський портал

На «Рамштайні» Україні можуть запропонувати конкретні кроки щодо вступу до НАТО, – WP

На зустрічі союзників у форматі «Рамштайн» очікуються нові кроки у підтримці України, зокрема щодо її північноатлантичної інтеграції. Про це пише Європейська правда з посиланням на джерела газети The Washington Post.

Зокрема, західний дипломат зазначив, що країни НАТО розглядають варіанти більш конкретної підтримки України на шляху до майбутнього членства. 

Журналісти зауважили, що хоча ці пропозиції можуть не повністю задовольнити нагальні потреби Києва, вони все одно будуть важливим сигналом.

Окрім цього, один із західних дипломатів зазначив, що після того, як Зеленський не домігся скасування ракетних обмежень, Київ може отримати якусь іншу допомогу під час конференції в Німеччині.

Своєю чергою, українські чиновники занепокоєні, що наближення президентських виборів у США може поставити під загрозу продовження військової допомоги. Відтак, Зеленський і його команда прагнуть переконати американського лідера Джо Байдена підтримати «план перемоги», який міг би увійти в історію як частина його політичної спадщини.

Видання зазначило, що Білий дім обережно підходить до прийняття рішень, що можуть вплинути на передвиборчу кампанію демократів.

Як повідомляв Львівський портал, президент України Володимир Зеленський представить План перемоги над завершенням війни на «Рамштайні» вже 12 жовтня.   

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-06 13:06:18