Україна і світ

Варення з бузини – рецепт приготування

Щоб приготувати варення з бузини, необхідно запастися спілими ягодами. Рецепт приготування смачного варення з бузини – дивіться в матеріалі Фактів ICTV.

Варення з бузини: рецепт

Важливо, щоб бузина була саме чорною, а не червоною. Тільки її можна використовувати для приготування страв та різноманітних закруток на зиму.

Інгредієнти:

  • чорна бузина – 1 кг
  • цукор – 1 кг

Приготування:

  1. Спочатку потрібно ретельно відокремити ягоди від гілок та листя. Це рекомендується робити у рукавичках, щоби шкіра не ввібрала сік бузини і ваші руки не забруднилися. Опісля слід добре промити ягоди.
  2. У велику кастрюлю помістіть чисті ягоди та цукор. Перемішайте суміш і поставте варитися на середній вогонь.
  3. Коли вона почне кипіти, збавте вогонь на мінімум і варіть майбутнє варення ще 40-45 хвилин. При цьому треба постійно помішувати суміш та знімати з неї піну. Вимкніть плиту і залиште варення до повного охолодження. 
  4. Ще раз поставте варення на вогонь, щоб воно закипіло. Збавте температуру до середньої і ще 5 хвилин його проваріть.
  5. Після цього можете розливати отриману суміш у банки. 
  6. Закрутіть варення кришками, загорніть банки у рушник і тримайте на кухні до повного охолодження.
  7. Після цього можете віднести варення з бузини у погріб. Смачного!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-05 18:23:06