Україна і світ

У ВМС ЗСУ розповіли про кораблі рф у новоросійську, яким довелося втікати з Криму

Окупанти змушені були вивести значну частину свого флоту з тимчасово окупованого Криму до порту новоросійськ, який в принципі не розрахований на таку кількість.

Про це в ефірі «Суспільного» розповів речник Військово-Морських Сил ЗС України капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук.

«Новоросійськ це одна з двох військово-морських баз в акваторії Чорного моря, яка використовується чорноморським флотом так званої російської федерації. Основна це Севастополь і завжди нею була. А друга це військово-морська база Новоросійськ, вона так і називається. Тобто це конкретна локація, яка призначена для того, щоб перебували військові кораблі з відповідною інфраструктурою, проте все одно вона, може сказати, допоміжна», — сказав Дмитро Плетенчук.

Він наголосив, що Крим для росіян завжди був основний їхнім хабом, там живуть родини військових моряків, там у них все фактично.

«І Новоросійськ зараз вимушений прийняти ту кількість людей, на яку він не розрахований, звісно через те, що вони вимушені були піти з Криму», — пояснив речник.

Дмитро Плетенчук також прокоментував заяви росіян про нібито вибухи сьогодні вночі поблизу новоросійська.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

«Так, окупанти скаржилися, що щось відбувається. З іншого боку, враховуючи те, що остання атака відбувалася якраз з новоросійська, причому це був один з тих сценаріїв, про які ми вже спілкувалися, це коли вийшов фрегат на зовнішній рейд, відстрілявся і повернувся швидко в пункт базування. Тому ви бачите, що в принципі росіяни роблять все, для того, щоби спровокувати можливі дії з боку України. Але знову таки підтвердити цю інформацію я поки що не готовий», — додав він.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-07-03 10:52:28