Україна і світ

Ситуація вимагає підвищення як військового збору, так і ПДВ – Гетманцев

Фото: УНІАН

Підвищення військового збору та податку на додану вартість (ПДВ) може розв’язати проблему збирання коштів, яких бракує на фінансування української армії.

Так вважає очільник комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев. Про це він заявив на форумі Бізнес і війна, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Податки в Україні – які саме хочуть підвищити

– Коли держава приходить до людей і каже, мені не вистачає на армію, давайте кожен із нас скинеться на цю мету, і потрібно швидко, для цього є тільки дві відповіді – це військовий збір і ПДВ, – сказав Данило Гетманцев.

На його думку, лише ці два податки в Україні здатні швидко зібрати гроші в бюджет з усіх платників рівно. Водночас запровадження податку на розкіш він вважає малоефективним.

– Коли ми починаємо визначати вичерпний перелік предметів розкоші, ми ніколи не можемо ні з ким домовитися, – заявив очільник комітету Верховної Ради.

Водночас Данило Гетманцев вважає, що нібито підвищення військового збору і ПДВ – це справедливий підхід.

– Аргумент про те, що військовий податок платить тільки білий бізнес, а ті, хто платять у конвертах, не платять податки – це правда абсолютно. Але це стосується абсолютно всіх податків. Жодних 100% аргументів на користь або військового збору, або ПДВ немає, – стверджує Данило Гетманцев.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У середині вересні Верховна Рада ухвалила законопроєкт №11416-д у першому читанні про підвищення з 1 жовтня військового збору з 1,5% до 5%.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-02 22:22:28