Україна і світ

Енергетики відновили живлення ЗАЕС після обстрілу РФ

Українські енергетики відновили лінію живлення тимчасово окупованої Запорізької атомної електростанції, яку напередодні пошкодила армія Російської Федерації.

Про це ввечері 2 жовтня повідомили в Укренерго.

Відновлення роботи ЗАЕС

– Ремонтні бригади НЕК Укренерго відновили надійність живлення окупованої Запорізької атомної електростанції. Пошкоджена внаслідок російського обстрілу повітряна лінія 330 кВ – знову в роботі, – йдеться у повідомленні.

В енергетичній компанії нагадали, що напередодні, 1 жовтня, через російську атаку на енергооб’єкт одна з повітряних ліній, що живлять ЗАЕС, була пошкоджена.

Відповідно, після обстрілу ремонтні бригади енергетиків понад добу чекали дозволу для того, щоб почати ремонт і відновити живлення.

– Через постійні обстріли з боку окупантів – отримати дозвіл на проведення робіт вдалося тільки сьогодні (2 жовтня, – Ред.). Наразі окупована ЗАЕС має змогу отримувати електроенергію як за основною, так і за резервною лініями, – додали в Укренерго.

Напередодні, унаслідок російської атаки, Запорізька АЕС знов опинилася на межі блекауту, що є черговим проявом терору з боку Росії. 

Нагадаємо, що нещодавно Генеральна конференція МАГАТЕ схвалила резолюцію Ядерна безпека, захищеність та гарантії в Україні, згідно з якою окупована росіянами Запорізька АЕС має бути лише під контролем України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Енергоатом

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-03 00:04:54