Три корисних перекуси для здоров’я серця – поради кардіолога
Перекус може бути найприємнішою частиною щоденного раціону, причому не лише смачною, а й корисною. Британський кардіолог Девід Сабгір поділився думкою щодо варіантів продуктів, які підтримують здоров’я серця.
Найкраща їжа для серця
Хумус і овочі. Заміною чипсів і готових соусів є корисна альтернатива з високим вмістом клітковини, наприклад, хумус і овочі.
— Завдяки вискокому вмісту клітковини, вітамінів і мінералів хумус з ововчами швидко втамовує голод. Крім того, здоровий перекус знижує рівень поганого холестерину, — пояснює кардіолог.
Тост з авокадо може бути легким сніданком або простим перекусом, який зберігає відчуття ситості до наступного прийому їжі.
Зараз дивляться
Корисні жири авокадо в поєднанні з клітковиною цільнозернового хліба — це чудова комбінація для здоров’я серця.
Горіхи і чорний шоколад. Волоські горіхи та мигдаль містять чимало рослинного білка і ненасичених жирів, а чорний шоколад багатий на поліфеноли, зокрема флаваноли і катехіни.
Обидва продукти запобігають розвитку серцево-судинних захворювань, а також мають антиоксидантні та протизапальні властивості.
Джерело: EatingWell
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-01 13:41:56