Україна і світ

У Львові врятували бійця, який зазнав глибоких опіків всього тіла – горів у траншеї

У львівському центрі Незламні врятували захисника з глибокими опіками, яких він зазнав під час виконання бойового завдання.

Спалахнув у траншеї, мов факел

30-річний Богдан Олійник з Волині приєднався до лав ЗСУ влітку 2022-го. Був оператором дронів в 72-й окремій механізованій бригаді імені Чорних Запорожців.

Майже два роки боронив від ворогів Донеччину, а у травні неподалік Вугледару отримав важку травму. За наказом командира він мав знищити бліндаж разом з усіма речами. Коли Богдан біг по траншеї, ворог поцілив у пальне, і все довкола спалахнуло.

– Я просто горів у траншеї і повз назовні, де мене дістали мої товариші. Витягли прямо з вогню, допомогли покинути позицію і викликали евакуацію, – розповідає боєць.

Медична допомога

Після складної евакуації і кількох шпиталів Богдана у важкому стані доправили до львівського центру Незламні.

Вогонь уразив обидві нижні кінцівки, сідниці, кисті, ліве передпліччя та обличчя. Щодва дні комбустіологи робили Богдану перев’язки з хірургічною обробкою ран.

А згодом пересадили шкіру з тулуба та неушкоджених ділянок рук на всю задню частину тіла. Невдовзі для подальшого лікування і відновлення військового мають відправити до Німеччини.

Сьогодні він мріє повернутися у вільну Україну та створити власну сім’ю.

Джерело і фото: Незламні

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-03 12:04:53