Львівський портал

Документалісти «Вавилон’13» зняли фільм про роботу ТЦК у Львові

Група українських кінематографістів «Вавилон’13» створила короткометражний фільм про щоденну роботу Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) у Львові. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Стрічка стала частиною проєкту «Південь-Північ-Захід-Схід» та розповідає про те, з якими викликами стикаються працівники ТЦК та СП, яку роботу вони виконують, та як їх сприймає населення.

«Вчитель за освітою та військовий за покликанням – так можна коротко описати сержанта Віталія Смілку. У його біографії десятки років служби у різних підрозділах не лише на захисті України, а й участь у миротворчих місіях. Зранку 24 лютого 2022 року він полишив цивільну роботу та знову повернувся у військо, де вже за декілька днів опинився під Попасною. Тепер він працює у Львівському ТЦК – допомагає іншим українцям знайти вакансію у Силах оборони», – так описують фільм його автори.

«Вавилон’13» – група українських кінематографістів, яку заснували після злочинного розгону Євромайдану наприкінці листопада 2013 року. Акумулюючи свої творчі зусилля, понад 50 кінематографістів за дев’ять років створили понад 400 фільмів, які мали потужний вплив на інформаційний та культурний простір як в Україні, так і за кордоном.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-07-05 17:42:07