Львівський портал

У Львівському онкоцентрі військових почали лікувати інноваційним препаратом

У Львівському онкологічному лікувально-діагностичному центрі почали надавати військовослужбовцям першу дозу дороговартісного імунопрепарату. Таким чином вони починають безкоштовну терапію ще до того, як виїдуть на лікування за кордон. Про це Львівському порталу повідомили у медзакладі.

53-річний Олег – мешканець Львівщини. Після повномасштабного вторгнення РФ він став на захист України. Воював на найгарячіших напрямках і не здогадувався, що йому доведеться вести ще одну боротьбу – із недугою.

«У мене на нозі була гулька, але я не звертав на неї уваги. Вже на фронті я помітив, що вона почала рости і змінюватись, почала турбувати мене. Я звернувся до лікарів, мене скерували у лікарню і там її видалили. Але через деякий час зʼявилась плямка в післяопераційному рубці, яку видалили та вона виявилась меланомою. Через місяць в ділянці попередньої операції знову з’явилась гулька», – розповів військовий.

Медики діагностували пацієнту меланому, вона вже встигла метастазувати місцево. Відтак із військового госпіталю чоловіка скерували до Львівського онкоцентру для додаткових обстежень та лікування.

«Ми провели пацієнту всі необхідні обстеження і на мультидисциплінарній комісії вибрали подальшу тактику лікування. Першим кроком було проведення операції. Ми забрали пухлину та віддали на гістологічне дослідження. Результати підтвердили метастаз меланоми», – пояснив завідувач відділення пухлин мʼяких тканин Ігор Дмитрик.

Однак аби здолати недугу повністю, пану Олегу необхідне додаткове лікування. Ефективним методом боротьби з меланомою у пізніх стадіях є імунотерапія. Наразі держава не в змозі забезпечити заклади охорони здоров’я препаратами імунотерапії через їхню високу вартість. Однак завдяки обласній програмі охорони здоров’я, у межах якої передбачене надання спеціалізованої допомоги військовослужбовцям, Львівський онкоцентр закупив 18 флаконів інноваційного імунопрепарату.

«На жаль, ми не можемо забезпечити весь курс імунотерапії військовим. Тому ми вирішили вводити їм перші дози препарату, а далі вони можуть продовжити безкоштовне лікування за кордоном. Тобто ми не втрачаємо час, адже поки йде підготовка необхідних документів для медичної евакуації, захисники вже отримують лікування. І після того, як евакуація дозволена, продовжують лікування у закордонних клініках», – пояснив в.о. генерального директора Львівського онкоцентру Олег Дуда.

Зараз пан Олег вже розпочав лікування імунопрепаратом у Львівському онкоцентрі, тим часом його документи готують на медичну евакуацію за кордон. Там він продовжить свою боротьбу з недугою.

Чоловік хоче повернутись у військо, щоб разом з іншими воїнами здобути ще одну перемогу – над окупантом.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-07-07 16:30:46