Україна і світ

Позбутися болю в попереку допоможе проста ходьба, скільки часу потрібно ходити — вчені

Команда вчених Університету Маккуорі в Австралії результатами свого нового дослідження доповнила великий масив доказів того, що ходьба може бути ефективним засобом від болю в попереку.

Дослідження

Дослідники зібрали дані про 701 дорослу людину. Усі учасники експерименту нещодавно оговталися від епізоду болю в попереку. Їх випадковим чином розділили на дві групи.

Одна група отримала індивідуальну програму ходьби та навчання, яку проводив фізіотерапевт протягом шести сеансів протягом шести місяців. Інша група не отримувала жодного втручання. Дослідники стежили за обома групами протягом наступних одного-трьох років.

Зараз дивляться

Не менше 30 хвилин на день

Метою кожного учасника в групі піших прогулянок було ходити п’ять разів на тиждень щонайменше 30 хвилин на день, але програма була суворо персоналізована з урахуванням віку, індексу маси тіла, поточного рівня активності, часових обмежень та особистих цілей.

Учасники групи ходьби також отримали освітню програму, щоб краще розуміти і реагувати на свій біль.

Коли у пацієнтів спостерігався сплеск болю в попереку, їх заохочували продовжувати ходити, але за необхідності коригувати швидкість і відстань.

Зміцнити м’язи

Зазначається, що нові результати також перегукуються з висновками метааналізу 2020 року 25 досліджень із профілактики болю в попереку. Тоді вчені виявили, що регулярні вправи є найбільш ефективним способом запобігання рецидиву болю в попереку.

Експерти пояснили, що хоча існує безліч різних причин болю в попереку, часто першопричиною є слабка база підтримки. І саме ходьба може допомогти зміцнити групи м’язів, які допомагають стабілізувати хребет, насамперед м’язи тулуба.

Якщо у вас хронічний або складний біль у спині, ваш лікар або фізіотерапевт можуть допомогти вам скласти програму вправ з урахуванням ваших конкретних потреб. Проте, ходьба, ймовірно, допоможе. На даний момент докази досить переконливі, резюмують учені.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-16 11:55:05