Україна і світ

Індія готова зробити свій внесок для досягнення миру в Україні – прем’єр Моді

Фото: Getty Images

Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді під час візиту до України заявив, що Індія готова зробити свій проактивний внесок у зусилля задля досягнення миру.

Індія готова зробити внесок у досягнення миру в Україні

Прем’єр Індії наголосив, що Нью-Делі виступає за досягнення миру в Україні дипломатичним шляхом, однак із повагою до суверенітету і територіальної цілісності держави. 

Моді зазначив, що щодо війни Індія виконувала подвійну роль. Перша – це гуманітарна допомога. Натомість друга полягає у тому, щоб “триматися подалі від війни”. 

Зараз дивляться

– Ми з повною впевненістю трималися якомога далі від війни, але це ніколи не означало, що ми були просто байдужими спостерігачами. Ми ніколи не були нейтральними, і з першого дня у нас була сторона. Нашою стороною був мир. Тому, приїхавши на землю України, я приїхав із посланням миру, – сказав Моді під час зустрічі з главою держави Володимиром Зеленським. 

Також він зазначив, що Індія підтримує повагу до суверенітету та територіальної цілісності нашої країни.

Перебуваючи у Києві Моді нагадав, що нещодавно Індія приймала третій саміт Голос Глобального Півдня, у якому взяли участь 120 країн. За його словами, від імені цих країн він приїхав із посланням миру. 

Під час зустрічі із президентом Зеленським прем’єр Моді заявив, що Індія готова зробити свій активний внесок у мирне врегулювання.  

– Індія готова зробити свій проактивний внесок у всі ті зусилля, які докладаються для досягнення миру, і я особисто, як друг, якщо я можу відіграти якусь роль, то я дуже хотів би відіграти цю роль для досягнення миру, – сказав очільник уряду Індії.

Прем’єр-міністр Індії про зустріч з Путіним

Також Моді згадав про свою зустріч з Путіним, яка відбулася минулого місяця.

За його словами, тоді він сказав російському диктатору, що проблеми не можна вирішити на полі бою. А також наголосив, що єдиний спосіб розв’язати проблеми – це діалог і дипломатія.

Нагадаємо, що у п’ятницю, 23 серпня, прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді з офіційним візитом прибув до України. Це перший візит індійського прем’єр-міністра до України з часу здобуття нашою країною незалежності у 1991 році. 

Візит Моді до Києва відбувся майже через шість тижнів після його поїздки до Москви.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Нарендра Моді

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-23 17:04:58