Україна і світ

РФ намагається зайняти сіру зону на островах та гирлі Дніпра: яка ситуація у Кринках

Фото: Генштаб ЗСУ

На Придніпровському напрямку відбувається більшість штурмових дій російських окупантів. Проте Сили оборони України утримують плацдарми на лівому березі Дніпра.

Ситуація у Кринках Херсонської області

Речник оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) Таврія Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону Єдині новини заявив, що вчора на Придніпровському напрямку було сім штурмів військ РФ.

– Нашим підрозділам вдається утримувати позиції на лівому березі Дніпра. Це не тільки Кринки. Це сім локацій, починаючи від гирла Дніпра і на схід від Кринок, – стверджує він.

Загалом за останній тиждень росіяни близько 60 разів намагалися штурмувати на лівому березі Дніпра, зазначив Дмитро Лиховій.

За його словами, зараз відбувається різке загострення ситуації на Придніпровському напрямку.

– РФ залучає значні зусилля, щоб зайняти сіру зону на островах, або в тій місцевості, яка порізана протоками, гирлами Дніпра, саме на лівому березі. Там бойові дії ускладнені потребами в логістиці за допомогою човнів і гідроциклів, – сказав речник ОСУВ Таврія.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Водночас Дмитро Лиховій заявив, що велику кількість плавзасобів російських окупантів знищують щодня, внаслідок чого вони зазнають значних втрат на Придніпровському напрямку.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-12 22:07:21