Україна і світ

Усика відпустили після затримання в аеропорту Кракова

Фото: Факти ICTV

У вівторок, ввечері стало відомо, що українського боксера Олександра Усика затримали в аеропорту Кракова. Наразі чемпіона світу відпустили, заявив президент України Володимир Зеленський.

Арешт Усика в аеропорту Кракова: що відомо

Промоутер Олександра Усика Олександр Красюк Фактам ICTV ексклюзивно розповів, що щойно дізнався про затримання Усика і зараз зʼясовуватиме ситуацію.

Деталі пообіцяв повідомити згодом.

Тим часом дружина Олександра Усика, Катерина у своєму Instagram повідомила, що з Олександром все нормально і він пізніше все пояснить.

– Все нормально, все добре. Пізніше Олександр все пояснить. Нічого кримінального! – написала вона.

Скриншот

Затримання Усика: реакція Зеленського

Президент України Володимир Зеленський поговорив телефоном з Олександром Усиком щодо його затримання.

– Я був обурений таким ставленням до нашого громадянина й чемпіона. Доручив міністру закордонних справ України Андрію Сибізі та міністру внутрішніх справ України Ігорю Клименку негайно розібратися в усіх деталях інциденту в аеропорту Кракова. Щойно мені повідомили, що все вже добре, нашого чемпіона відпустили і більше його ніхто не затримує, – написав президент у своєму Тelegram.

Затримання Усика: реакція консульства

Генконсул України в Кракові терміново виїхав до аеропорту для зʼясування обставин, повідомив речник МЗС Георгій Тихий.

У коментарі для Радіо Свобода він зазначив, що Україна “категорично не сприймає продемонстроване на відео ставлення до свого громадянина та чемпіона”.

– Крім того, міністр Андрій Сибіга уже звернуся до свого польського колеги з метою негайно вирішити цю ситуацію. Міністр також доручив Генконсулу висловити протест та обурення таким ставленням, – йдеться в повідомленні від МЗС.

Заява Усика після затримання в аеропорту

Сам Олександр Усик лаконічно описав ситуацію зі своїм затриманням у польському аеропорту Кракова. За його словами, це було непорозуміння.

– Шановні друзі, сталося непорозуміння. Все швидко вирішили. Дякую українським дипломатам за оперативну підтримку. І шана польській поліції за виконання своїх обов’язків, попри зріст, вагу, висоту та регалії, – зазначив Олександр Усик.

Раніше Факти ICTV розповідали, що бій-реванш між Олександром Усиком і Тайсоном Ф’юрі за чемпіонство у надважкій вазі за версіями WBC, WBA та WBO відбудеться 21 грудня 2024 року.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Реванш Усика та Ф’юрі відбудеться на Kingdom Arena в саудівському Ріяді, де проходив перший поєдинок боксерів.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-18 00:50:03