Львівський портал

Львів візьме кредит на початок будівництва альтернативного моста для сполучення із Рясним

Депуитати Львівської міської ради погодили запозичення 46,2 млн грн на початок будівництва шляхопроводу на перехресті вулиць Т. Шевченка – о. Омеляна Ковча. Аварійний міст забезпечує транспортне сполучення мешканців мікрорайону Рясне та перебуває на балансі «Укрзалізниці». Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Аварійний міст на вул. О. Ковча знаходиться на балансі «Укрзалізниці» і забезпечує транспортне сполучення мешканців мікрорайону Рясне зі Львовом, а також забезпечує транзитне сполучення із європейським кордоном. Ще у 2008 році шляхопровід визнали аварійним і непридатним для експлуатації.

Із кожним роком стан мосту погіршується. Для ремонту і одночасного забезпечення транспортного сполучення необхідно побудувати новий дублюючий міст. У мерії вже розробили проєкт і погодили експертизу на будівництво нового дублюючого шляхопроводу поруч з існуючим. Зведення нового моста дасть можливість закрити існуючий на ремонт, та в подальшому організувати кільцевий рух на цьому напрямку.

Довідка

Металевий шляхопровід з кам’яними опорами на вул. О. Ковча був побудований в 1888 р. Довжина мосту 28,5 м. Під мостом проходять 2 залізничні колії. Перші ознаки деформації кладки стояків моста були зафіксовані ще у 1960 році: у кладці зворотних стін з’явилися тріщини через збільшення постійного навантаження. У 1974 року розкриття тріщин становило 4 мм, у 1982 році – 20 мм на лівому стояці та 12 мм на правому. З 2000 р розпочалася активізація розвитку тріщин.

Як повідомляв Львівський портал, вартість робіт з будівництва нового моста становить приблизно 114 млн грн.

Фото: ЛМР

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіш і новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-12 18:15:40