Україна і світ

Схема на 286 млн грн: голові Дніпропетровської ОДА та його спільникам повідомили про підозру у корупції

Фото: НАБУ

НАБУ і САП викрили масштабну оборудку у дорожній сфері, у результаті якої під час повномасштабного вторгнення рф державному бюджету заподіяно понад 286 млн грн збитків.

Про це повідомили у Національному антикорупційному бюро України.

В Україні викрили корупційну схему на 286 мільйонів гривень

У 2022 році чинне в умовах воєнного стану законодавство дозволяло першочергове фінансування експлуатаційного обслуговування автомобільних доріг, а витрати на поточний та капітальний ремонт доріг були можливі лише в останню чергу.

За даними слідства, підозрювані з метою отримання можливості першочергового фінансування, а також для уникнення необхідності розробки проектної документації, проведення її експертизи та здійснення технічного нагляду замінили у відповідних документах відомості щодо потреби у проведенні поточного та капітального ремонту доріг на необхідність їх експлуатаційного обслуговування.

Витрати на таке обслуговування штучно та безпідставно збільшили до 1,5 млрд гривень. На цю суму уклали договори на виконання відповідних робіт з компанією, пов’язаною із головою Дніпропетровської ОДА, яка завищила вартість матеріалів на суму понад 286 млн грн.

Частину цих коштів надалі вивели на рахунки інших компаній, пов’язаних з топпосадовцем та його заступником.

За зловживанням службовими обовʼязками, що призвело до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 364 ККУ) правоохоронці Про підозру повідомили:

  • голові Дніпропетровської ОДА;
  • заступнику голови Дніпропетровської ОДА;
  • керівнику департаменту Дніпропетровської ОДА;
  • начальнику відділу дорожнього господарства Дніпропетровської ОДА;
  • керівнику суб’єкта господарської діяльності.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Наразі триває вивчення фактів щодо можливої легалізації незаконно одержаних коштів, встановлюється причетність до злочину інших осіб.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-12 19:53:46